Την Παρασκευή 27 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ιατρική ενημερωτική εκδήλωση στο ξενοδοχείο 7 Αδέρφια στην παραλία τού Πόρου. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Καρδιολόγος κος Παπαματθαίου Ευάγγελος με θέμα τη "Στεφανιαία Νόσο", ο Γυναικολόγος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών κος Μπάσιος Γεώργιος με θέμα "Πρόληψη και σύγχρονη γυναίκα" και ο Γενικός Ιατρός κος Αναστασάκης Χριστόφορος με θέμα "Πρώτες βοήθειες, η γνώση που σώζει ζωές".

Το Ιατρικό Κέντρο "Θεραπεία" αποτελεί ένα μεγάλο επιχειρηματικό επίτευγμα και μια ελπίδα αναβάθμισης της περιοχής τής Τροιζηνίας και του Πόρου στον τομέα τής Υγείας και όχι μόνο, αφού το Κέντρο φαίνεται να πατάει πλέον σε σταθερές βάσεις και να αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Ίσως, το μυστικό τής επιτυχίας να βρίσκεται στο γεγονός ότι οι υπεύθυνοι του σχεδιασμού τού παράτολμου επιχειρήματος, σε μια εποχή που όλα έχουν πτωτική τάση, συνεργάστηκαν από την πρώτη στιγμή με ανθρώπους της περιοχής, οι οποίοι αγκάλιασαν την ιδιωτική αυτή πρωτοβουλία και βοήθησαν στην εξέλιξη του Ιατρικού Κέντρου "Θεραπεία".

Η ιστοσελίδα πάντα είχε (και έχει) σαν θέση την δημόσια/κρατική δωρεάν ιατρική περίθαλψη. Κάτι τέτοιο όμως στην περιοχή τής Τροιζηνίας ουδέποτε πραγματοποιήθηκε, ενώ το φτωχό και μίζερο "ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΑΛΑΤΑ" κάτω από τις σκοπιμότητες και την μπότα τού «αμαρτωλού» ΤΖΑΝΕΙΟΥ μόνο πικρία και απογοήτευση προσέφερε στους κατοίκους. Και όλα αυτά για 30 ολόκληρα χρόνια! Αυτή τη στιγμή που οι κάτοικοι της περιοχής, αποκομμένοι συγκοινωνιακά από τους εφοπληστές και απ' τα διόδια, αδυνατούν να μεταβούν στην Αθήνα, το Ιατρικό Κέντρο "Θεραπεία" έρχεται να λύσει σοβαρότατα προβλήματα στον χώρο τής υγείας. Σύγχρονα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στο κοινό. Άνοιξαν θέσεις εργασίας για τους κατοίκους τής περιοχής και υπάρχει ελπίδα για αύξηση του ρυθμού εργασίας των κατοίκων στο εν λόγω Ιατρικό Κέντρο. Μακάρι να καταφέρει να λειτουργήσει και "Μονάδα αιμοκάθαρσης" που θα εξυπηρετήσει τους αιμοκαθερόμενους της ευρύτερης περιοχής, αλλά και θα φιλοξενήσει για αρκετούς μήνες, το καλοκαίρι, πολυάριθμους ασθενείς από την Αθήνα και άλλα μέρη, αφού τέτοιες μονάδες δεν υπάρχουν σε τουριστικές παραθαλάσσιες περιοχές και η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη. Σε μια τέτοια περίπτωση τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για την περιοχή, καθόσον κι' άλλες εποχιακές θέσεις εργασίας θα ανοίξουν, αλλά και ο τουρισμός θα ενισχυθεί. Γράφοντας τις γραμμές αυτές δεν μπορεί παρά να αναφωνήσει κανείς: Το Ιατρικό Κέντρο "Θεραπεία" πρέπει να στηριχθεί από όλους!

(Υ.Γ: Ελπίζουμε να μη διαψευστούμε!)

Pin It