Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στην Αίγινα και στο Αγκίστρι

Tην Αίγινα και το Αγκίστρι επισκέφθηκε στα πλαίσια του 6ου Φεστιβάλ Φιστικιού o Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος,. Στην τοπική αυτή γιορτή υποδέχτηκε και ξενάγησε τον Πρέσβη του Βιετνάμ κ. VouBinh, που παρίστατο ως επίσημος προσκεκλημένος του.

Στα εγκαίνια του Φεστιβάλ, μετέφερε χαιρετισμό της Περιφερειάρχου κ. Ρένας Δούρου, δεσμευόμενος ο ίδιος προς τους κατοίκους του νησιού για την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς νερού που θα λύσει οριστικά το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα του νησιού. Αναφερόμενος στο κατασκευαστικό μέρος του έργου υπογράμμισε ότι οι μελέτες για όλα τα έργα θα πρέπει να έχουν τη μέγιστη δυνατή πληρότητα προς αποφυγή καθυστερήσεων και υπερτιμολογήσεων. Επισκέφθηκε όλα τα περίπτερα του Φεστιβάλ Φιστικιού μαζί με τον Πρέσβη του Βιετνάμ, ο οποίος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα τοπικά προϊόντα της Αίγινας. Ακολούθησε τελετή στο Δημαρχείο της Αίγινας και αντηλλάγησαν δώρα.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Αίγινας, παρουσία του Δημάρχου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Προέδρου των επαγγελματιών, καθηγητών, δασκάλων και μεταφορέων, συζητήθηκε το φλέγον ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών στο νησί και των συγκοινωνιακών προβλημάτων γενικότερα.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Αγκίστρι, στην οποία ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων μαζί με τον Πρέσβη του Βιετνάμ, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Αγκιστρίου, τον Αντιδήμαρχο και κατοίκους του νησιού και εξετάστηκαν τα προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους ο Δήμαρχος Αγκιστρίου οργάνωσε μικρή εκδήλωση προς τιμήν του Πρέσβη και αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, συμμετείχε σε σύσκεψη με την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του βουλευτή Α΄ Πειραιά κ.Θεόδωρου Δρίτσα, κατά την οποία έγινε αμφίδρομη ενημέρωση για τα προβλήματα του νησιού της Αίγινας.

Pin It