Επιδημία «κλοπών»; Άδειασαν τις εκκλησίες στην Ύδρα!

«Πάει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που έγιναν διαρρήξεις στα μοναστήρια, στον Άγιο Δημήτριο κ.λπ., και μέχρι σήμερα δεν μάθαμε ποιοι ήταν οι κλέφτες. Προχθές το βράδυ διέρρηξαν 4 εκκλησίες. «Οι κλέφτες». Το περίεργο είναι ότι οι 2 ναοί απέχουν από το σπίτι του ΓΑΕ περίπου εκατό μέτρα και βρίσκονται στην περιοχή καλά πηγάδια, η Αγία Σωτήρα & ο Άγιος Χαράλαμπος. Η τρίτη είναι ο πολιούχος Άγιος Κωνσταντίνος και η τέταρτη ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος. Οι κλέφτες φυσικά άφαντοι. Βοήθειά τους!...

Και κάτι για «γέλια»;Για «γέλια», τρόπος του λέγειν, γιατί πρόκειται για τη σορό εκλειπόντως, που πρέπει να τυγχάνει βαθύτατου σεβασμού, όπως ανά τους αιώνες συνέβαινε και σε όλους τους λαούς της γης.

Από την περασμένη Τρίτη, λοιπόν, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ένας 90χρονος που απεβίωσε την Παρασκευή. Όπως συνηθίζουν τον νεκρό τον κλειδώνουν όλη τη νύχτα στο εκκλησάκι του νοσοκομείου της Ζωοδόχου Πηγής χωρίς κάποιον συγγενή ή κάποια από τις νοσοκόμες της νυχτερινής βάρδιας να ρίχνει καμιά ματιά. Από άγνωστη αιτία το εκκλησάκι λαμπάδιασε, ευτυχώς όχι με σοβαρές ζημιές, οι καπνοί τους ξύπνησαν και ευτυχώς ο νεκρός δεν έγινε στάχτη!».

Αυτά καταγγέλλουν οι Υδραίοι γεμάτοι οργή και αγανάκτηση. Άραγε, πέρα από τα ώτα μη ακουόντων των ενδεδυμένων γειτόνων, ο Αστυνόμος της Ύδρας τι κάνει; Μόνο τα μικροκλεφτρόνια αλλοδαπούς εντοπίζει; Θα πείτε, και λογικό φαίνεται, ότι οι «κλέφτες» εκκλησιών μπορεί να είναι πάνω πάσης υποψίας. Σωστά!

Και επειδή η κεφαλή της τοπική ιεραρχίας, σε παλιότερη αναφορά της εφημερίδας "Καλαυρία" είχε κάνει λόγο για υπονοούμενα μέσα από το δημοσίευμα, τον ρωτάμε λοιπόν:

Ε, καλά, στην Ύδρα οι κλέφτες (εκ του ασφαλούς;) γίνονται πάντα άφαντοι, επίσης, οι κλέφτες στην Ύδρα κλέβουν μόνο εκκλησίες, με τον Πόρο όμως τι γίνεται; Εκεί δεν πρόκειται για κλοπή από αγνώστους, εκεί ο ηγούμενος κ.Λουκάς Ζήσιμος εξαφάνισε τους πανάκριβους πολυελαίους, εικόνες και αναθήματα. Με αυτή την υπόθεση τι γίνεται; Εδώ υπάρχει ονοματεπώνυμο: Λουκάς Ζήσιμος. Θα επιστρέψουν όσα αφαιρέθηκαν από το Μοναστήρι; Και πού βρίσκονται; Γιατί στα τόσα δημοσιεύματα και ερωτήσεις δε δίνεται καμία απάντηση; Γιατί αφαιρέθηκαν τα ιερά κειμήλια, γιατί προξενήθηκε τόση καταστροφή και κανείς ακόμη δε συγκινείται;

Pin It