Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη στον Δήμαρχο Πόρου

Πρωτόγνωρες καταστάσεις ζει ο Πόρος, με τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της δημοτικής αρχής και της Αντιπεριφέρειας Νήσων. Αφορμή τα αδέσποτα ζώα στον Πόρο, αλλά και η παράνομη χωματερή. Παρ' ότι ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χατζηπέρος ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι είναι στη δική του αρμοδιότητα η λύση του προβλήματος, η διαμάχη συνεχίστηκε με αποτέλεσμα ο Αντιπεριφερειάρχης να στείλει για μια ακόμη φορά επιστολή για το κλείσιμο της ανούσιας «αλληλογραφίας» που δε βοηθάει σε τίποτα, ενώ ενοχλημένος με την εμμονή του Δημάρχου τον θέτει προ των ευθυνών του για την κακή πορεία των σχέσεων Δήμου και Περιφέρειας. Μήπως τελικά, και χωρίς την προαναφερθείσα αφορμή, το ίδιο θα συνέβαινε;

ΘΕΜΑ : «Συνεργασία Π.Ε. Νήσων με Δήμο Πόρου»

Σχετ. : Το υπ’ αρ. πρωτ. 7602/25-09-2015 έγγραφό σας

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Θέλω να σε διαβεβαιώσω, με όλη μου την αγάπη, ότι δεν αποτελώ κίνδυνο ή εχθρό, αλλά σύμμαχο και συνεργάτη πολύτιμο. Και αυτό από καθήκον, υποχρέωση αλλά πάνω από όλα γιατί γεννήθηκα, μεγάλωσα και αγάπησα κάθε τετραγωνικό μέτρο του Πόρου. Επιπλέον, γιατί διαθέτω υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι των κατοίκων, που με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους, αλλά και αυτών που δεν με τίμησαν με την ψήφο τους.

Ειλικρινά λοιπόν δυσκολεύομαι να καταλάβω την δικολαβική σουσυμπεριφορά σαν τον «κακό γείτονα».

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ο χρόνος και η ενέργεια που έχει αναλωθεί από εμένα αλλά και από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Νήσων με την τεράστια υποστελέχωση (π.χ. αντί δέκα κτηνιάτρων διαθέτουμε μόνο δύο) και την απίστευτη πολυνομία για επίλυση προβλημάτων του Δήμου σας, είναι δυσανάλογα μεγάλος σε σχέση με το αποτέλεσμα, επισημαίνοντας ότι αυτό δεν ισχύει για τους υπόλοιπους Δήμους.

Άποψη μου είναι ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων απαιτεί κυρίως συνεργασία και όχι αντιπαράθεση και καχυποψία, όπως κατ’ εξοχήν συμβαίνει εσχάτως. Λαμπρό παράδειγμα αποτελούν οι επιθετικές και αχαρακτήριστες θέσεις σου όπως το δελτίο τύπου με ημερομηνία 25-09-2015 που πραγματεύεται και αναφέρεται με διαστρέβλωση και ατεκμηρίωτη μεταβίβαση ευθυνών, που δεν μας αναλογούν, στα θέματα της απομάκρυνσης των μπάζων από την περιοχή του Αγίου Στεφάνου καθώς και για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων, που δεν είναι μόνον αυτά αλλά και πολύ περισσότερα ελεύθερα στο νησί και απέναντι στην χερσαία περιοχή του Δήμου Πόρου.

Τα θέματα αυτά έχουν αναλυθεί εξαντλητικά στην αλληλογραφία που έχουμε ανταλλάξει και κρίνω ότι συνέχιση από την δική μου πλευρά αντίκρουσης με στοιχεία των λεκτικών ακροβασιών και εκκωφαντικών ανακριβειών παράγραφο προς παράγραφο, μάλλον θα βλάψει παρά θα ωφελήσει το επιθυμητό για εμάς, αλλά κυρίως για εσάς, αποτέλεσμα, το οποίο είναι η ομαλή συνέχιση της συνεργασίας μας με στόχο το καλό και την προκοπή του Πόρου και βέβαια θα είναι σε βάρος της παραγωγικής διαδικασίας της Π.Ε. Νήσων. Πρέπει να ξέρεις ότι τέτοιος χρόνος δεν υπάρχει.

Ιδιαίτερα επιθυμώ να αποφύγω να κρίνω τα όσα δια μακρών ισχυρίζεσαι στο σχετικό, αφού αποτελούν προϊόντα προσωπικών σου εκτιμήσεων – στρεβλών ερμηνειών χωρίς πραγματική υπόσταση.

Αισθάνομαι απλά την υποχρέωση να σου τονίσω και γραπτά, το πρόβλημα ελλείψεως αποθεσιοθαλάμου για τον Δήμο όπως και για το σύνολο των Δήμων της Π.Ε. Νήσων, καθώς και την ανάγκη ανάληψης ενεργειών από μέρους σας για την χωροθέτηση / αδειοδότηση ενός κατάλληλου π.χ. ανενεργό λατομείο για κάλυψη των αναγκών σας. Για την εν λόγω χωροθέτηση θα έπρεπε ήδη να έχεις προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες.

Ελπίζοντας σε άρση μίας προς μίαν των διαφορετικών εκτιμήσεων / παρεξηγήσεων στα παραπάνω ήσσονος σημασίας θέματα, και έχοντας να αντιμετωπίσουμε, συνεργαζόμενοι, πολύ σημαντικότερα, όπως είναι το μέγιστο πρόβλημα του βιολογικού καθαρισμού και της διαχείρισης στερεών αποβλήτων και άλλα, επιθυμώ από την πλευρά μου να κοιτάξουμε μπροστά δίνοντας βάση σε όσα μας ενώνουν και όχι σε όσα μας χωρίζουν, έτσι ώστε να γίνουμε πιο παραγωγικοί και αποτελεσματικοί για το καλό των πολιτών και του τόπου.

Είμαι πάντα στην διάθεση σου.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΗΣΩ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ

Pin It