Ε.Ε.Σ.Π: 3η κατεπείγουσα ενημέρωση

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΡΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Δ.Σ του Εμπορικού-Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου, όπως ήδη γνωρίζετε, με μια σειρά από παρεμβάσεις στο Πρόεδρο της ΔΕΗ, τη Διοίκηση της ΔΕΔΗΕ και σε όλες τις Πολιτικές Αρχές της περιοχής (Βουλευτές Α’ Πειραιά, Περιφέρεια Αττικής, Δήμο Πόρου), είχε πετύχει να αναστείλει προσωρινά νια λίγες ημέρες τις προγραμματισμένες για την Τετάρτη 10/2/2016 διακοπές ρεύματος σε περισσότερες από 100 επιχειρήσεις και ιδιώτες στον Πόρο.

Την Παρασκευή 12/2 με κατεπείγον Δελτίο Τύπου, είχαμε προειδοποιήσει πως λόγω διαφόρων Τοπικών ή Κομματικών Πιέσεων, ήταν πιθανή η επίσπευση της άτυπης παράτασης προς τη δική μας περιοχή και ζητήσαμε από τους ενδιαφερομένους να προβούν ΑΜΕΣΑ στις αναγκαίες ρυθμίσεις των οφειλών τους.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες του Δ.Σ. ορισμένα στελέχη της ΔΕΗ, αποφάσισαν πράγματι να επισπεύσουν σε 2 εβδομάδες την άτυπη παράταση για τις διακοπές ρεύματος που είχε δώσει ο Πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Πανανιωτάκης, επικαλούμενοι την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των Ελλήνων καταναλωτών. Δυστυχώς υπάρχει πλέον η βάσιμη υποψία για εσωτερικές και παρασκηνιακές διεργασίες στη ΔΕΗ, ανθρώπων που δεν λαμβάνουν υπόψη τις Κοινωνικές και Οικονομικές συνθήκες που βιώνουν οι μικροί επαγγελματίες της επαρχίας.

Μάλιστα αυτό γίνεται ενώ είναι σε εξέλιξη αίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου προς την Διοίκηση της ΔΕΗ, για αναστολή των διακοπών ρεύματος σε επιχειρήσεις και ιδιώτες του Πόρου, έως τις 10 Μαΐου 2016, ώστε να έχει ξεκινήσει η Τουριστική Περίοδος και να υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για να ανταποκριθούν οι μικρο-επαγγελματίες στις υποχρεώσεις τους. Για τους λόγους αυτούς:

Οι επαγγελματίες που δεν έχουν κάνει τις 2 προηγούμενες εβδομάδες ρύθμιση παρακαλούνται να προβούν ΑΜΕΣΑ σε ρύθμιση των οφειλών τους

στη ΔΕΗ.

Ο Ε.Ε.Σ.Π. θα συνεχίζει να στηρίζει τα συμφέροντα των επαγγελματιών και επιχειρηματιών του Πόρου με γνώμονα την Ισονομία και τον υγιή ανταγωνισμό.

Το Δ.Σ του Ε.Ε.Σ.Π. είναι πάντα στη διάθεση των επιχειρήσεων του Πόρου και των Οικογενειών τους για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή συμβουλή μέσω του Νομικού Συμβούλου κ. Σ. Τσολάκου:

21/2/2016

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Δημήτρης Α. Συξέρης Χρηστός Κούλης

Πρόεδρος Ε.Ε.Σ.Π Γενικός Γραμματέας Ε.Ε.Σ.Π

ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

Με αφορμή τα παραπάνω αναφερθέντα η στήλη θέτει το ερώτημα:

Γιατί να βρίσκεται ο έλληνας επαγγελματίας, ο κάθε πολίτης αντιμέτωπος με τους αδίστακτους ιδιώτες που καρπώθηκαν τον δημόσιο πλούτο τής χώρας, όπως είναι η γιγαντιαία επιχείρηση της ΔΕΗ; Γιατί, ουσιαστικά, οι αδίστακτοι επιχειρηματίες να στερούν τα βασικά αγαθά των πολιτών, αφού υπερδιπλασίασαν το κοστολόγιο παροχής ρεύματος και κλείνουν τα αυτιά μπροστά στην αδυναμία των καταναλωτών να ανταποκριθούν σε τέτοιες απάνθρωπες πολιτικές; Έγινε άραγε ο δημόσιος πλούτος τσιφλίκι των αρπακτικών εν μία νυκτί;

ΌΧΙ! Είναι επιτακτική ανάγκη –και εν όψει της κατάστασης που έχει προκύψει- να απαιτήσει ο λαός τού Πόρου την πλήρη κρατικοποίηση της ΔΕΗ και όλων των στρατηγικών επιχειρήσεων που αποτελούν επιχειρήσεις Κοινής Ωφελείας. Είναι κάτι που έχει προ πολλού γίνει σε πολλές γερμανικές πόλεις (Αμβούργο κ.λπ.), όπου κρατικοποιήθηκε η επιχείρηση ηλεκτρικής ενέργειας, στο Παρίσι, όπου κρατικοποιήθηκε η επιχείρηση ύδρευσης, με αποτέλεσμα να πέσουν οι τιμές σχεδόν στο 60%, ενώ η ποιότητα των υπηρεσιών αναβαθμίστηκε.

Είναι ανόητο να στέκει κανείς καθηλωμένος ως δέκτης και καταναλωτής ειδήσεων/προπαγάνδας, είναι ανόητο να εγκλωβίζεται σε αδιέξοδα «κομματικής πειθαρχίας», πειθαναγκασμού, να λέει «ναι» σε κάθε «νεωτερισμό», να βάζει το κεφάλι του στη λαιμητόμο και να παραχωρεί στους απατεώνες τής αρπαχτής ό,τι με ιδρώτα και στερήσεις δημιουργήσαμε εμείς οι ίδιοι, και πολύ περισσότερο, οι προηγούμενες γενιές και τα υπερασπίστηκαν με αυταπάρνηση, με πολέμους, με αίμα, με ζωές.

Είναι η ώρα να δείξει ο λαός του Πόρου ότι διαθέτει τη στοιχειώδη ευαισθησία, αυτοεκτίμηση και αποφασιστικότητα: Να απαιτήσει την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, να πρωτοστατήσει σε έναν αγώνα, ή έστω σε μια συμβολική κίνηση, για τη διεκδίκηση των άδικων απωλειών του. Να απαιτήσουν από κοινού, πλειοψηφία και μειοψηφία του Δήμου, σύλλογοι και φορείς, την απομάκρυνση των ιδιωτών από τη χρυσοφόρα επιχείρηση της ΔΕΗ. Είναι καιρός να μπει τέλος στον ξέφρενο ρυθμό των απατεώνων, να σταματήσει ο κοινωνικός κατήφορος, να ακουστεί το «παρών»!

Pin It