Η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ - ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» σε συγκέντρωση για τον τουρισμό

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη τη Κυριακή 6 Απριλίου η θεματική συγκέντρωση της Δημοτικής Παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» για τον Τουρισμό. Περισσότεροι από 100 επιχειρηματίες και εκπρόσωποι επιχειρήσεων του Τουρισμού από τον Πόρο, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά με ερωτήσεις και προτάσεις, στην εκδήλωση στην ταβέρνα «Ματίνα».

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πόρου κ. Σπύρος Σπυρίδων, έκανε μια αναλυτική παρουσίαση των προτάσεων της Παράταξής του για την κυρίαρχη πηγή εισοδήματος του Πόρου, που είναι ο Τουρισμός. Στην εισαγωγή του αναφέρθηκε στις σημερινές τάσεις της Διεθνούς Τουριστικής Αγοράς και τη δυναμική που παρουσιάζει κάθε επιμέρους Αγορά για την περιοχή μας.

Ιδιαίτερη αναφορά στην ομιλία του, ο κ. Σπυρίδωνας, έκανε για το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και το πώς η τιμολογιακή του πολιτική επηρεάζει την προσέλκυση επισκεπτών από το εξωτερικό στην Αττική και τον Αργοσαρωνικό, καθώς και συγκεκριμένες ενέργειες που μπορούν να γίνουν για την αντιστροφή της παρούσας κατάστασης με την ευκαιρία της ενεργοποίησης εταιρειών χαμηλού κόστους (Ryanair, AirBerlin κλπ).

Παρουσιάζοντας τα βασικά στοιχεία της Στρατηγικής που έχει σχεδιάσει για την Τουριστική Ανάπτυξη του Πόρου η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ», ο κ. Σπυρίδων, ανέφερε μεταξύ άλλων:

  • Την δημιουργία Αναπτυξιακής Πολυμετοχικής Εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με συμμετοχή του Δήμου Πόρου, Φορέων του νησιού καθώς και επιχειρηματιών για την επαγγελματική προώθηση του Τουριστικού Προϊόντος του Πόρου και του Αργοσαρωνικού.
  • Την δραστική τροποποίηση του Συγκοινωνιακού Μοντέλου του νησιού, με μείωση ή και απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων για τους καλοκαιρινούς μήνες σε τμήμα της Σφαιρίας, με ταυτόχρονη ανάπτυξη της θαλάσσιας συγκοινωνίας με παραδοσιακές λέμβους καθώς και την θαλάσσια διασύνδεση των περιοχών του νησιού.
  • Την αναγκαιότητα για δρομολόγηση μικρού Δημοτικού Φέρρυ με σκοπό την κάλυψη της νυχτερινής βάρδιας μετά την λήξη των ιδιωτικών Φέρρυ, ώστε να επιτευχθεί 24ωρη σύνδεση Πόρου-Γαλατά. Με τον τρόπο αυτό εξαλείφονται και οι όποιες καθυστερήσεις στην μεταφορά ασθενών και επειγόντων περιστατικών.
  • Την ανάδειξη του Πόρου σαν Κέντρο Δραστηριοτήτων με σχεδιασμό μιας σειράς από Πολιτιστικές & Αθλητικές Διοργανώσεις που θα στοχεύουν στην προσέλκυση επισκεπτών, διευρύνοντας την Τουριστική Περίοδο.
  • Την στοχευμένη προσέλκυση μαθητικών εκδρομών εκτός της Καλοκαιρινής Τουριστικής Περιόδου, για την τόνωση της Τοπικής Οικονομίας. Για το σκοπό αυτό έχει ήδη γίνει σχετική συνεννόηση με την Κοινοπραξία του Αργοσαρωνικού για την έκτακτη δρομολόγηση Συμβατικών Πλοίων με χαμηλό εισιτήριο.

Κορυφαίο γεγονός για την άμεση τόνωση της Τοπικής Οικονομίας, χαρακτήρισε ο κ. Σπυρίδων την ανάγκη επαναλειτουργίας του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πόρου, τονίζοντας πως έχει ήδη κάνει τις σχετικές ενέργειες, μεταξύ των οποίων και επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Εκτενή αναφορά για τη δημιουργία του πρώτου Υδατοδρομίου του Αργοσαρωνικού στον Πόρο και την συμβολή του στην Τουριστική Ανάπτυξη του νησιού, έκανε ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Πόρου κ. Δημήτρης Συξέρης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σημαντικές ερωτήσεις και επιμέρους τοποθετήσεις επιχειρηματιών του Πόρου.

Pin It