Η ρώσικη φρεγάτα μετέφερε αλληλογραφία του Καποδίστρια και υπενθύμισε τις παραδοσιακά καλές σχέσεις των δύο λαών

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση των 190 χρόνων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας, το πλήρωμα της ρώσικης φρεγάτας «Admiral Essen», που αγκυροβόλησε για τρεις ημέρες ανατολικά του Πόρου, αντιμετώπισε την τοπική ομάδα του νησιού Ποσειδώνας, σε μια φιλική αναμέτρηση που εξελίχθηκε σε«γιορτή» αθλητισμού. Με φόντο την επιβλητική ρώσικη φρεγάτα, οι δύο ομάδες, έστειλαν το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα για τη φιλία των δύο λαών.

Οι ποδοσφαιριστές της τοπικής ομάδας προσέφεραν την Ελληνική σημαία και τη σημαία του νησιού στους Ρώσους ναύτες, ενώ εκείνοι με τη σειρά τους, τους δώρισαν μια μεγάλη σημαία του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού. Tη φιλική αναμέτρηση παρακολούθησαν από την κερκίδα ο κυβερνήτης της ρωσικής φρεγάτας, ο δήμαρχος Πόρου και ο Διοικητής του Κέντρου Εκπαιδεύσεως ναυτών.

Με αφορμή την 190η επέτειο από την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων Ρωσίας - Ελλάδας ο Πρέσβης της Ρωσίας Α.Μάσλοβ και ο Δήμαρχος Πόρου Ι.Δημητριάδης κατέθεσαν στεφάνια στην Οικία του πρώτου Κυβερνήτη της ανεξάρτητης Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια.Στο νησί είχε μεταβεί ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα, ενώ η Ρωσική πρεσβεία είχε αναρτήσει μηνύματα για την επέτειο των Ελληνορωσικών σχέσεων. «Η χρονιά των ρωσοελληνικών σχέσεων!», σημείωνε χαρακτηριστικά.

Καινούργια μέρα χάραξε. Σήμερα η μεγάλη επέτειος των 190 χρόνων από την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων Ρωσίας - Ελλάδας! Χρόνια Πολλά σε όλους! Ευημερία και νέα κοινά σχέδια στο ρωσικό και ελληνικό λαό! Η χρονιά των ρωσοελληνικών σχέσεων!

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί, πως για πρώτη φορά δημοσιεύτηκαν από την Ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, η εμπιστευτική επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας Καρλ Νεσσελρόντε προς τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια καθώς και η απαντητική επιστολή του Καποδίστρια που επισφράγισαν τη σύναψη των επίσημων σχέσεων των δύο χωρών και τη διεθνή αναγνώριση του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους.

Ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ επισκέφθηκε την φρεγάτα Admiral Essen του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού της Μαύρης Θάλασσας, η οποία ελλιμενίστηκε στον Πόρο για να τιμήσει την 190η επέτειο της εγκαθίδρυσης των διπλωματικών σχέσεων Ρωσίας - Ελλάδας.

Αποκλειστικά: Με αφορμή τη σημερινή 190η επέτειο της εγκαθίδρυσης των διπλωματικών σχέσεων Ρωσίας-Ελλάδας για 1η φορά δημοσιεύονται η εμπιστευτική επιστολή του Υπ. Εξ. της Ρωσικής Αυτοκρατορίας Καρλ Νεσσελρόντε προς τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, καθώς και την απαντητική επιστολή του Καποδίστρια που επισφράγισαν τη σύναψη των επίσημων σχέσεων Ρωσίας - Ελλάδας και τη διεθνή αναγνώριση του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους.

Pin It