Από την εταιρεία«ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» καθώς και από το δικηγορικό γραφείο του κ. Αθανάσιου Δημητρόπουλου, δικηγόρων του κ. Δημήτρη Γρίβα, μας απεστάλη το παρακάτω έγγραφο ως απάντηση στο δικηγόρο κ. Αντωνιάδη, με την παράκληση να δημοσιευθεί στον ιστότοπό μας.

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Γρηγορίου Θεολόγου 1 ΔΡΥΟΠΩΝ 22 ΑΝΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ

ΑΘΗΝΑ ΤΚ 114 71 ΤΗΛ.:2103471068, 6937140529

Τηλ. (210) 6450551,

6466446, fax 6456894

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Την 14η Μαρτίου 2014 δημοσιεύθηκε στον ηλεκτρονικό τύπο η από 13 Μαρτίου 2014 επιστολή του συναδέλφου κ. Νικολάου Αντωνιάδη, η οποία αναφέρεται ονομαστικά στον εντολέα μας κ. Δημήτριο Γρίβα.

Επειδή στην ανωτέρω επιστολή υπάρχουν ανακρίβειες για τις νομικές ενέργειες του κ. Δημητρίου Γρίβα και τις εκδοθείσες δικαστικές αποφάσεις, τις οποίες έχουμε χειριστεί προσωπικά, παραθέτουμε τα ακόλουθα προς αποκατάσταση της αλήθειας.

1. Ο κ. Δημήτρης Γρίβας υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση εξαιτίας του συκοφαντικού και προσβλητικού σε βάρος του περιεχομένου του δελτίου τύπου της «Πρωτοβουλίας για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος του Πόρου» και του δημοσιεύματος της πολιτικής εφημερίδας «Τα Νέα του Πόρου».

Η μήνυση ΔΕΝ υποβλήθηκε σε βάρος του κ. Ιωάννη Δημητριάδη ατομικά αλλά με την ιδιότητα του επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος του Πόρου» και εκδότη της πολιτικής εφημερίδας «Τα Νέα του Πόρου».

Εαν τις άνω ιδιότητες είχε άλλο πρόσωπο, είναι προφανές ότι ο εντολέας μας θα στρεφόταν σε βάρος του άλλου προσώπου.

Το ίδιο ισχύει και για την άσκηση αγωγής για προσβολή της προσωπικότητας του εντολέα μας από τα άνω δημοσιεύματα, η συζήτηση της οποίας εκκρεμεί.

2. Ο κ. Ιωάννης Δημητριάδης ΔΕΝ αθωώθηκε επειδή είπε την αλήθεια.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι ο κ. Ιωάννης Δημητριάδης συκοφάντησε και προσέβαλε τον κ. Δημήτρη Γρίβα, αλλά ότι δεν ενήργησε με δόλο, όπως ρητά ανέφερε στην πρότασή της η κυρία Εισαγγελέας του Δικαστηρίου, και για το λόγο αυτό το Δικαστήριο τον απάλλαξε της κατηγορίας.

Υπενθυμίζουμε για μια ακόμα φορά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Πειραιά, το οποίο ΟΜΟΦΩΝΑ και με τη σύμφωνη πρόταση του Εισαγγελέα ΑΘΩΩΣΕ τον κ. Δημήτρη Γρίβα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Δημητριάδης παρέστη στην δίκη ως πολιτικός ενάγων, και κατέθεσε σε βάρος του εντολέα μας.

3. Αναφέρεται επίσης στην άνω επιστολή ότι ο εντολέας μας έχει επιδοθεί σε διωγμό σε βάρος του Ιωάννη Δημητριάδη, της παράταξής του αλλά και άλλων μελών της οικογένειας.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρουμε τα ακόλουθα:

Οι μοναδικές περιπτώσεις, στις οποίες εμπλέκεται ο κ. Δημητριάδης είναι α) Η άσκηση μήνυσης και αγωγής σε βάρος του από τον εντολέα μας, υπερασπιζόμενος την τιμή και υπόληψή του για την δυσφήμηση που υπέστην, όπως αναλύουμε ανωτέρω και β) Η προσφυγή στα αρμόδια Δικαστήρια (Διοικητικά και Ποινικά) για την ακύρωση της βεβαίωσης του κ. Δημάρχου Πόρου που αφορά στην μόνιμη κατοικία του κ. Δημητριάδη και των μελών της ευρύτερης οικογένειάς του.

Υπενθυμίζουμε τέλος την συνεχή και αδιάλειπτη συμμετοχή του κ.Δημητριάδη ως μάρτυρα σε ποινικές ή αστικές υποθέσεις του κ Γρίβα.

Αναμένουμε την δημοσίευση της παρούσας.

Αθήνα, 17 Μαρτίου 2014

Βασίλης Κοκκίνης Αθανάσιος Δημητρόπουλος

Pin It