Μαύρες ημέρες για τον Δήμο Πόρου

Δε μπορεί εύκολα να πιστέψει κανείς ότι μέσα στον πρώτο χρόνο διαχείρισης εξουσίας της νέας Δημοτικής Αρχής στον Πόρο, με δήμαρχο τον κ. Γ. Δημητριάδη, θα μπορούσαν να συμβούν τόσο θλιβερά γεγονότα. Αποκορύφωμα αυτών των γεγονότων αποτελεί το πρόσφατο -όπως αποκαλύφτηκε από το Mellon.gr- όπου ο αντιδήμαρχος κ. Παπαχρήστου «έδωσε» κυριολεκτικά ονόματα Ποριωτών επαγγελματιών στην Αστυνομία, από την οποία ζητά μάλιστα να φροντίσει, ώστε με συνεχείς και αιφνιδιαστικούς ελέγχους να επιβάλει πρόστιμα στα συγκεκριμένα καταστήματα! Αυτό πραγματικά είχε πάνω από 41 χρόνια να συμβεί! Μήπως τελικά η νέα Δημοτική Αρχή του κ. Δημητριάδη νοσταλγεί εποχές που σχεδόν κανείς των συμβούλων του δεν είχε ζήσει, αλλά κάποιος τους μύησε στα τότε ήθη; Ο κ. Παπαχρήστου -όπως πολύ σωστά όλοι επισημαίνουν- δεν είναι ο άνθρωπος που θα μπορούσε να αποστείλει ένα τέτοιο έγγραφο στο Α/Τ Πόρου (εξ άλλου είναι αμφίβολη η ικανότητά του και μόνο στη σύνταξη του εν λόγω εγγράφου), αλλά σίγουρα για κάποιους είναι ο «άνθρωπος του χεριού» τους, το «παιδί για τα θελήματα» εν προκειμένω. Και να φανταστεί κανείς ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου του νησιού! Αυτόν τον άνθρωπο εμπιστεύτηκαν οι επαγγελματίες του Πόρου για να τους εκπροσωπεί; Ενώ ό ίδιος στρέφεται κατά των συναδέλφων του, κατά των μελών του Συλλόγου τους...

Όπως έχει προ πολλών ετών σχολιαστεί, ο Πόρος είχε αρχίσει να στραβοπατάει, οι κλίκες, οι σφηκοφωλιές είχαν δειλά δειλά δημιουργήσει κατεστημένο, ένα κλίμα μικρομαφιόζικης συμμορίας, κλίμα -απροκάλυπτης πολλές φορές- παρεξουσίας και τρομοκρατίας. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αυτοί οι κύκλοι ανομίας και διαπλοκής άλωσαν τελικά και έθεσαν υπό τον έλεγχό τους ολόκληρο τον Δήμο. Απόστρατοι και μη, με διαφορετικές νοοτροπίες κατέλαβαν καίριες θέσεις και μύησαν στον «δικό τους κόσμο» πλειάδα δημοτικών συμβούλων. Τελικά, αναρωτιέται κανείς: «Πόσο τιμητικό είναι να κατέχει κάποιος θέση δημοτικού συμβούλου»; Αυτή η διολίσθηση, απ' την οποία λίγοι διασώθηκαν, αποτελεί θέμα για ανοιχτή συζήτηση, καθόσον τα πράγματα πλέον βρίσκονται σε οριακό σημείο. Οι Ποριώτες δεν πρέπει να ξεχνάνε, ότι το σάπιο υποστατικό σε παλιότερες εποχές (όχι και τόσο παλιές), είχε σαν αποτέλεσμα την εν ψυχρώ εκτέλεση του Τζίτζη, ένα γεγονός που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και που ποτέ δε θα σβήσει από τις μνήμες των Ποριωτών.

Επομένως, αυτή η προσπάθεια που παρατηρείται από τη Δημοτική Αρχή, να θέλει τις υπηρεσίες αστυνόμευσης να λειτουργούν υπό καθεστώς ανάλογο του περιβόητου εκείνου του ΕΑΤ ΕΣΑ και «κατά παραγγελία», πρέπει να μας προβληματίζει, να μας ανησυχεί. Κάθε άλλο παρά θεσμικά ελεγχόμενα αρχίζουν να γίνονται τα πράγματα. Η περιπέτεια του Λιμενάρχη Πόρου μοιάζει σαν την αρχή μιας σχεδιασμένης προσπάθειας κατεδάφισης των θεσμών και την επιβολή μεθόδων ολοκληρωτικών επινοήσεων. Πρόκειται για μια μικρογραφία στην αναφορά του Τσόμσκυ «Έτσι λειτουργεί ο κόσμος». Θα ήταν ωστόσο λάθος να πιστεύει κανείς, ότι οι ανοχές της τοπικής κοινωνίας στις όποιες προγραφές -υπογεγραμμένες δια χειρός Παπαχρήστου- θα στριμώξουν τους Ποριώτες στη γωνία. Αντίθετα, η αγανάκτηση που αυτή τη στιγμή εκφράζεται από την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων θα πάρει διαστάσεις, αν δεν εγκαταλειφθεί το σχέδιο «γύψος». Δημοκρατικά πορεύεται ο Πόρος, δημοκρατικά θα συνεχίσει και καμία δημοτική αρχή δεν μπορεί να αναστρέψει αυτή την πορεία. Αυτό είναι εξ άλλου ένα στοίχημα που καλείται να βάλει η τοπική κοινωνία. ΠΟΤΕ ΡΟΥΦΙΑΝΙΛΙΚΙΑ και πισωγύριμα!

Η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ», η αντιπολίτευση του Πόρου, διαμαρτυρόμενη γι' αυτές τις απαράδεκτες καταστάσεις με ενακοίνωσή της γνωστοποιεί ότι απέχει από το Δ.Σ. της 22ας Οκτωβρίου. Ίσως όμως θα έπρεπε να επαυξήσει την αποχή της από τα στρατευμένα Δ.Σ. για πολύ περισσότερο και να βρει εναλλακτικά «ισοδύναμα». Δείχνουν να ξέφυγαν πολύ τα πράγματα.

ΠΟΡΟΣ 22-10-2015

ΠΡΟΣ : κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου

ΚΟΙΝ. κ. Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους

ΘΕΜΑ : Αποχή από την Συνεδρίαση της 22-10-2015 του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου, σε ένδειξη Διαμαρτυρίας

Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, πριν από λίγες ημέρες περιήλθε σε γνώση μας έγγραφο του Αντιδημάρχου, (και δυστυχώς Προέδρου του Εμπορικού – Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου) προς το Αστυνομικό Τμήμα Πόρου.

Ο κ. Παπαχρήστου, (προφανώς με υπόδειξη του κ. Δημητριάδη) μιας και ο ίδιος είναι αναρμόδιος να το κάνει, στέλνει την Αστυνομία να πραγματοποιεί «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ» ελέγχους, και μάλιστα «ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ» σε 4 συγκεκριμένα παραλιακά καταστήματα.

Κυρίες και Κύριοι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, που πιθανόν να πιστεύετε ότι αυτό δεν αφορά εσάς, σας διευκρινίζουμε ότι με την συμπεριφορά σας, επικροτείτε όλοι, αυτή την πρωτόγνωρη για Δημοτική Αρχή εμπαθή, εκδικητική και ξένη με τα ήθη του τόπου μας πρακτική.

Πρέπει δε να συνειδητοποιήσουμε ότι η πρωτόγνωρη για Δημοτική Αρχή καταγγελτική πρακτική θα πλήξει όλους όσους δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο νησί, αφού έτσι η Αστυνομία εξαναγκάζεται να προβαίνει σε συνεχείς και εξαντλητικά αυστηρούς ελέγχους επί παντός επιστητού.

Το έγγραφο αυτό του κ. Αντιδημάρχου εξηγεί επίσης σε όσους έχουν ακόμα αμφιβολίες, ποιοι και πως καλλιεργούν τις αντιπαλότητες και τα μίση στην μικρή μας κοινωνία, και προκαλούν την αυστηρή συμπεριφορά των ελεγκτικών Αρχών ( Αστυνομία – Λιμεναρχείο κ.λπ) στους Επαγγελματίες συμπολίτες μας, που αγωνίζονται να σταθούν στα πόδια τους, την δύσκολη αυτή περίοδο.

Η Παράταξή μας πιστεύει ότι ο τόπος θα πάει μπροστά μόνο με συναίνεση και ομόνοια της μικρής μας κοινωνίας και όχι με διαιρετικές λογικές.

Θέλοντας δε να αναδείξει την επικίνδυνη για τον τόπο άσκηση της εξουσίας από την παρούσα Δημοτική Αρχή και να προβληματίσει όσους σκέπτονται ελεύθερα και η συμπεριφορά τους δεν καθοδηγείται από μικρότητες, αντιπαλότητες, και μικροπολιτικές παρωπίδες,

Διαμαρτύρεται έντονα και απέχει από την Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22-10-2015

Θαυμάστε το έγγραφο του κ. Παπαχρήστου!

Pin It