Το Εργοστάσιο Βιολογικού Καθαρισμού αποβλήτων στον Πόρο αποτελούσε, αποτελεί και θα αποτελεί όπως φαίνεται το αιώνιο πρόβλημα. Όλοι γνωρίζουν στην περιοχή ότι το εργοστάσιο αυτό είχε προ πολλού παύσει να λειτουργεί, με αποτελέσματα καταστροφικά για την περιοχή του Πόρου και του Γαλατά. Ήταν βέβαιο ότι η νέες αρχές που προέκυψαν τόσο στο Δήμο του Πόρου και της Τροιζηνίας, όσο και στην Αντιπεριφέρεια Νήσων, θα επιφορτίζονταν αυτή τη μεγάλη εκκρεμότητα. Ήταν βέβαιο ότι θα ακούγονταν και γκρίνιες και αντιπαραθέσεις, αυτό όμως που δεν δικαιολογείται είναι η ανάδειξή του σε θέμα που να μονοπωλεί το ενδιαφέρον και να αφήνει όλα τα άλλα προβλήματα καταχωνιασμένα σαν να μην υπάρχουν.

Η μανιώδης εμμονή και ανακύκλωση του θέματος δείχνει ως ένα βαθμό ότι η πολιτική ατζέντα συρικνώνεται. Κάθε άλλο παρά αυτό προσμένει ο κόσμος από τους δημάρχους και την Αντιπεριφέρεια. Αυτό που ενδιαφέρει κάθε πολίτη είναι να λυθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα το πρόβλημα και να πάμε πάρα πέρα, μας ενδιαφέρει το επόμενο βήμα και το θέλουμε σβέλτο και επιτυχημένο.

Ο τ. Αντιπεριφερειάρχης κ. Δ. Κατσικάρης σε δελτίο τύπου αναφέρει σχετικά με το ΒΙΟΚΑ Πόρου:

«Η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Δήμου Πόρου και την σύμφωνη γνώμη - απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, ανέλαβε -επιστρατεύοντας τα στελέχη των κεντρικών τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας- τη σύνταξη μελέτης για τη συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων της μονάδας του Βιολογικού Καθαρισμού Πόρου - Τροιζηνίας -πράγμα που έγινε.

Η μελέτη αυτή ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ και στη διάθεση του Δήμου Πόρου, όπως γνωρίζουν από το καλοκαίρι ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι με το θέμα, νυν και τέως.

Θεώρησα σκόπιμο και δεοντολογικό να μην την αποστείλω στο Δήμο Πόρου προς εξέταση και έγκριση λίγες μέρες πριν την εκπνοή της θητείας μας, αφού τόσο η δημοτική όσο και η Περιφερειακή αρχή είχε αλλάξει και, άρα, κατά τη γνώμη μου, για λόγους δημοκρατικής νομιμότητας και ηθικής τάξεως, θα έπρεπε να εξεταστεί από τις νέες αρχές που προήλθαν από νωπή λαϊκή εντολή.

Ο Δήμος Πόρου -αν ενδιαφέρεται ακόμη για τη μελέτη που ο ίδιος ζήτησε να συνταχθεί και αντιμετωπίζει συνολικά τα τεράστια προβλήματα του Βιολογικού Καθαρισμού- μπορεί όποτε θέλει να την αναζητήσει στον νυν Αντιπεριφερειάρχη Νήσων (και Ποριώτη) κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο και στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Νήσων.

Η ΜΕΛΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ και με βάση αυτή -αν συμφωνεί ο Δήμος Πόρου και χρηματοδοτήσει η νέα Περιφερειακή Αρχή- μπορούν ΑΜΕΣΑ να ξεκινήσουν οι διαδικασίες οριστικής αντιμετώπισης όλων των προβλημάτων του Βιολογικού καθαρισμού».

Pin It