Ο δήμαρχος με τους αλλοδαπούς του

Τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, ο δήμαρχος Πόρου είχε δώσει εργολαβία καθαριότητας σε αλλοδαπό «εργολάβο», ο οποίος με τη σειρά του είχε προσλάβει ένα τσούρμο επίσης αλλοδαπών εργατών και καθάριζαν το δρόμο -μετά τις καταστροφικές πλημμύρες- μπροστά από το ΚΕ Πόρος. Η εφημερίδα "Καλαυρία" είχε σχολιάσει το γεγονός αυτό και είχε τονίσει ότι δε μπορεί να μένουν άνεργοι οι ντόπιοι Ποριώτες και να οργιάζει η «μαύρη εργασία».

Τώρα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αλλά και από σχετικό σχόλιο που έγινε από το Mellon.gr, εργολαβία δόθηκε και πάλι για εργασίες καθαρισμού, και ξαναπαίχτηκε το ίδιο σκηνικό: ανασφάλιστοι και χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα, αλλοδαποί εργάτες προσελήφθησαν για την εκτέλεση του έργου.

Ας παρακολουθήσουμε όμως το μικρό σχόλιο του Mellon.gr:

«Κάθε χρόνο,την άνοιξη, ο Δήμος Πόρου έδινε με εργολαβία το κλάδεμα των δένδρων.Η υποχρέωση του εργολάβου ήταν να προσλαμβάνει άνεργους Ποριώτες,κάτι που γινόταν.Μόλις όμως ανέλαβε ο Δημητριάδης τα πράγματα άλλαξαν. Ναί μεν πήρε εργολάβος την δουλειά, αλλά πήρε αλλοδαπούς εργάτες στη δούλεψη του,με αποτέλεσμα να χάσουν την δουλειά τους έξι Ποριώτες και να στερηθούν το μεροκάματο έξι οικογένειες.Να τονίσουμε ότι οι αλλοδαποί εργάτες στερούντο εγγράφων,με αποτέλεσμα μετά από καταγγελία που έγινε στο Λιμεναρχείο Πόρου, να συλληφθούν, να παραπεμφθούν στο αυτόφωρο και να απελαθούν.(για αυτή την σύλληψη κατηγορήθηκε ο Λιμενάρχης Πόρου Γιάννης Αθηναίος από τον Δήμαρχο Πόρου ότι...παρακωλύει το έργο του!!!)Αξιοσημείωτο είναι πως για να δουν τον Δημητριάδη οι άνεργοι Ποριώτες περίμεναν περίπου τρεις ώρες έξω από το γραφείο του αλλά τελικά δεν τον είδαν.ΕΥΓΕ ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ!!! »

Γι' αυτό αξίζει να τοποθετηθεί δημόσια ο κ. Δημητριάδης και να δηλώσει την πολιτική του ταυτότητα, τι πιστεύει, ποιος είναι ο προσωπικός του πολιτικός προσανατολισμός. Τον εκφράζει ο διεθνισμός, άρα και το σύνθημα «αλλοδαποί εργάτες αδέλφια μας»; Οι μαρξιστικές αντιλήψεις για τη δημιουργία του «διεθνούς προλεταριάτου»; Οι σοσιαλιστικές ιδέες για «αλληλεγγύη και ισοτιμία των λαών»; Οι (πρωτο)ναζιστικές πομπώδεις εκφράσεις «arbeit macht man frei»; Η καρατζαφερική ρήση «μόλις δεις τον κλέφτη βουτάς την καραμπίνα και του ρίχνεις στο δόξα πατρί»; Σήμερα, όσο ποτέ, ο πολιτικός επιβάλλεται να έχει πολιτική ταυτότητα και να είναι συνεπής σε αυτό που πιστεύει. Σήμερα που ο παγκοσμιοποιημένος ιμπεριαλισμός έχει ισοπεδώσει τη μισή υφήλιο και στον ευρωπαϊκό χώρο τόσες και τόσες χώρες, μα περισσότερο την Ελλάδα, ο πολιτικός, από τον κοινοτάρχη μέχρι τον πρωθυπουργό, πρέπει να είναι μπροστάρης και με ξεκάθαρο πολιτικό προσανατολισμό. Πολλοί ψάρεψαν στα θωλά, αλλά ο βίος τους ήταν βραχύς και εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα. Μήπως, άραγε, ο μικρο ή νανοαριβισμός υπερκαλύπτει την καθημερινή μας ζωή, μήπως αξίζει να αδιαφορεί κανείς για τη μελλοντική προσωπική του υπόσταση τυφλωμένος από την υποτιθέμενη εξουσία; Ποια εξουσία άραγε, όταν υπάρχουν σύλλογοι πολυπληθέστεροι σε σχέση με τον αριθμό των κατοίκων ολόκληρου του Πόρου;

Εν κατακλείδι: «Αλλού τα κακαρίσματα κι' αλλού γεννάνε οι κότες»; Δηλαδή από την Αγγελική Μακρή έγινε δήμαρχος ο κ. Δημητριάδης, αλλά την εκπαραθύρωσε, από τους Ποριώτες φτωχοεργάτες με τις τόσες ανάγκες «ψηφίστηκε» και αυτούς παραμερίζει. «Στραβά πηγαίνεις κάβουρα, να δω την καταντιά σου...».

Pin It