Παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση της αντιδημάρχου Πόρου Αγγελικής Μακρή

Ευτυχώς, το κατάλαβε από την πρώτη στιγμή ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως το φανταζόταν, όπως της είχαν υποσχεθεί ότι θα κυλήσουν. Έτσι η αντιδήμαρχος Πόρου κα Αγγελική Μακρή αποφάσισε -μετά πολύ καιρό υπομονής- να παραδώσει το ουφίτσιο (στο αφεντικό) και να δηλώσει την ανεξαρτητοποίησή της από την παράταξη "Αλλαγή Πορείας" του κ. Γιάννη Δημητριάδη. Με άλλα λόγια αρνήθηκε την εξάρτηση. Αρνήθηκε την παράταξή του. Τη δική του παράταξη. Αρνήθηκε την πολιτική γραμμή του δημάρχου, «όστις τα μάλα τυλών, υπερδεής εξετράπη, τοις πάσι τυρεύων».

Πάντως δε χρειάζεται επιστημονική προσέγγιση το γεγονός ότι ο κ. Δημητριάδης δε δίστασαι να ωθήσει την κα Μακρή στην απόφασή της αυτή. Δηλαδή, δε μπορεί ένας δήμαρχος να αδιαφορεί και να μη συνεργάζεται ούτε με την πρώτη σε σταυρούς σύμβουλό του, αυτή που τον ανέδειξε δήμαρχο, και να τραβάει το σχοινί. Επομένως, μάλλον δεν ενδιαφέρεται και τόσο για το δημαρχιλίκι ο κ. Δημητριάδης. Αλλού στρέφει το βλέμμα του. Αλλά, ας μην αγνοούμε την του Αισώπου ρήση: «όμφακες εισίν!».

Ωστόσο, το πρόβλημα για τους Ποριώτες είναι το "τι μέλλει γενέσθαι", αφού στο νησί τίποτα δεν προχωράει, ενώ έχει πλακώσει καλοκαιριάτικα η καταχνιά. Είναι πολλοί εκείνοι μέσα στην παράταξή του που, ναι μεν το κρατούν κρυφό μυστικό, αλλά φοβούνται ότι θα παρέλθει γρήγορα η 5ετία και αυτό που θα ακούσουν στο τέλος από τον δήμαρχο θα είναι: «ε, δεν προκάμαμε!...». Έτσι, και σύμφωνα με έτερο «κρυφό μυστικό», άλλοι 2 τουλάχιστον σύμβουλοι είναι έτοιμοι να ανεξαρτητοποιηθούν και να τραβήξουν το δρόμο τους, να μην εξαπατήσουν αυτούς που τους ψήφισαν. Και βέβαια, σε μια τέτοια περίπτωση ο Δήμος θα βγει πολλαπλώς κερδισμένος, γιατί θα προκύψει καλύτερη διακυβέρνηση και αναγκαστικά θα μπει και λίγο νερό στο κρασί, που χρειάζεται πάση θυσία. Επίσης, απ' τη μεριά της αντιπολίτευσης είναι κρίμα που βρίσκονται εκτός Δ.Σ. δύο ικανά και πολύ έμπειρα πρόσωπα: ο Δ. Γρίβας και ο Ν. Δρούγκας. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να προσφέρουν, μπορούν να υπερασπιστούν και να προάγουν τα συμφέροντα του Δήμου.

Εν κατακλείδι, σε ό,τι αφορά στην απόφαση παραίτησης της κας Α. Μακρή, αυτή αποτελεί πράξη εντιμότητας, υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας. Μακάρι να αναλογισθεί ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν και να αποφασίσει ανά πάσα στιγμή τη στάση που πρέπει να κρατήσει.

Pin It