Παρουσίαση βιβλίου του Άρι Αντάνη

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Α΄ΚΑΠΗ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

ΚΤΗΡΙΟ ΟΔ. ΑΓΙΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΑΡ 2 , ΜΕΛΙΣΣΙΑ

8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015:

>ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ΚΑΙ

>ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΕ ΕΡΓΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ

Αγαπητοί μας δημότες και φίλοι,

Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 και ώρα 19.00, στο κτήριο του Α’ ΚΑΠΗ Μελισσίων (οδ. Αγ Σαράντα, αρ.2), εφέτος, ως αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα της γυναίκας που οργανώνουμε κάθε χρόνο, σας έχουμε και μία έκπληξη. Με χαρά θα σας παρουσιάσουμε και ένα συλλεκτικό βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Μια εικόνα … χίλιες λέξεις» και υπότιτλο «Χάι-Κουγια τους μήνες.» Σας προσκαλούμε λοιπόν να παρευρεθείτε για να χαρούμε όλοι μαζί αυτή τη διπλή γιορτή:

1/ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ: Όλοι γνωρίζουμε την απέραντη τιμή που πρέπει να αποτίνουμε στην Γυναίκα ως οντότητα. Αντί για ανάλυση αυτής της σπουδαιότητας, ανατρέχουμε στα λόγια μιας βασίλισσας της αρχαίας Σπάρτης, που όταν την ρώτησαν… ειρωνικά αν είναι αλήθεια ότι στη Σπάρτη οι άνδρες συμβουλεύονται τις γυναίκες, εκείνη απάντησε: Και βέβαια είναι αλήθεια, γιατί μόνο στη Σπάρτη υπάρχουν αληθινοί άνδρες.

2/ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ: Συνδυασμός Τέχνης και Λόγου. Τα έργα των μελών του τμήματος ζωγραφικής του Α’ ΚΑΠΗ Μελισσίων, υπό την εθελοντική διδασκαλία της ζωγράφου Κυρίας Μυρτώς Ζορμπά περιλαμβάνονται μέσα στο βιβλίο του Άρι Αντάνη, «Μια Εικόνα… χίλιες λέξεις», που ο ίδιος εμπνεύστηκε ακριβώς από τα έργα αυτά και τα συνόδεψε με δική του ποίηση «Χάι-κου».

Το βιβλίο προλογίζει ο αξιότιμος Δήμαρχος Πεντέλης Κος Δημήτριος Στεργίου- Καψάλης, ωςθιασώτης και επίκουρος της διάδοσης του πολιτισμού στο Δήμο μας.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης της 8 Μαρτίου 2015, θα προβάλλονται σε διαφάνειες οι πίνακες ζωγραφικής, καθώς οι ζωγράφοι μας θα απαγγέλουν τα τρίστιχα Χάι-κού. Ακόμα θα συμμετάσχουν οι κιθαρωδοί κ. Παναγιώτης Πελεκάνος, κ. Νίκος Γανωτής, καθώς και ο Άρις Αντάνης με δικά τους τραγούδια, αλλά και γνωστές έντεχνες επιτυχίες που θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί. Στην παρέα θα συμμετέχει και ο τενόρος της Χορωδίας του Ιερού ναού Αγίου Βασιλείου Πειραιά, κ. Σωτήρης Μπουλντούμης .

Ο φιλόξενος χώρος του Α΄ ΚΑΠΗ Μελισσίων θα μας μεταφέρει στις παλιές «Μπουάτ» του νοσταλγικού Νέου Κύματος. Εμείς ευελπιστούμε ότι με τις συναφείς εκδηλώσεις μας θα προσφέρουμε ένα ακόμα νέο κύμα πολιτισμού, δημιουργίας και διασκέδασης στους αγαπητούς μας δημότες και τους φίλους του ΚΑΠΗ και του Δήμου μας. Σας περιμένουμε.

Η Πρόεδρος του Α’ ΚΑΠΗ

Παναγιώτα Κυβέλου

Pin It