Περιοδεία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων σε Μέθανα-Τροιζηνία-Πόρο-Ύδρα

Μέθανα, Τροιζηνία, Πόρο και Ύδρα επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Την Παρασκευή επισκέφθηκε το εργοτάξιο του δρόμου Δρυόπης – Γαλατά και στη συνέχεια μετέβη στα Μέθανα όπου επιθεώρησε τα έργα του κλειστού γηπέδου μπάσκετ-βόλεϊ και χάντμπολ. Εκεί διαπίστωσε ότι η πρόοδος των έργων είναι ικανοποιητική πλην όμως απαιτείται η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου που δεν περιλαμβάνεται στη μελέτη.

Στη συνέχεια παρέστη σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Τροιζηνίας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τοπικούς παράγοντες σχετικά με το νέο ΕΣΠΑ και τις προτάσεις που πρέπει να γίνουν για την ανάδειξη των ιαματικών πηγών, των μονοπατιών του ηφαιστείου και αυτού καθαυτού του ηφαιστείου, του σπηλαίου των περιστεριών, του καταδυτικού τουρισμού κλπ.

Παρόμοια σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και στον Πόρο, για τα μονοπάτια του ρετσινιού, την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και γενικότερα για δράσεις του εναλλακτικού τουρισμού και του θαλάσσιου-καταδυτικού τουρισμού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε στην Ύδρα το υπό ανακατασκευή γήπεδο ποδοσφαίρου ενώ συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Ύδρας, Αντιδημάρχους και την τουριστική επιτροπή του Δήμου, όπου συζητήθηκαν τα θέματα του νέου ΕΣΠΑ.

Το Σάββατο συμμετείχε στην εκδήλωση του Ναυτικού Ομίλου Πόρου- Τροιζηνίας όπου έκανε απονομές βραβείων στους αθλητές.

Τέλος, την Δευτέρα επισκέφθηκε την λίμνη/βιότοπο της Ψήφτας όπου διαπιστώθηκε η εγκληματική εγκατάλειψη και η λεηλασία των εγκαταστάσεων ενός τόσου σημαντικού υδροβιότοπου.

Σημείωση στήλης:

Η λίμνη της Ψήφτας πράγματι είναι εγκληματικά παραμελημένη, αλλά πολύ πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα έχει απαξιωθεί τόσο από τους φορείς της πολιτείας, αλλά, ακόμη χειρότερα, και από τους ίδιους κατοίκους της περιοχής. Η σπουδαιότητα αυτού του εξαιρετικού υδροβιότοπου έχει υποβαθμιστεί, κανείς πλέον δεν ασχολείται με το θέμα. Έχει κουραστεί βέβαια ο κόσμος από τις αναρίθμητες υποσχέσεις των πολιτικών του παρελθόντος και έτσι με μια μονοκοντυλιά έσβησε από τις προσδοκίες του κάτι θετικό για τη λίμνη. Ωστόσο, η σπουδαιότητα της Λίμνης της Ψήφτας μπορεί να φανεί μόνο αν ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης πάρει την υπόθεση στα χέρια του, αν σταματήσει τη φθίνουσα πορεία, αν την εμπλουτίσει με νερό, ανοίγοντας το άνοιγμα της εισόδου της θάλασσας, αν δημιουργήσει τις απαραίτητες τουριστικές υποδομές, αν σταματήσει τους επίδοξους καταπατητές, αν περιορίσει τα θερμοκήπια, αν λάβει υπ’ όψη του τις προ εικοσαετίας αεροφωτογραφίες. Η αξιοποίηση της λίμνης μπορεί να προσφέρει ανάπτυξη όχι μόνο στην πέριξ αυτής περιοχή, αλλά σε ολόκληρη την Τροιζηνία, και σε αυτό ακόμη το νησί του Πόρου.

Pin It