Στον Δημήτρη Ν. Πάνου

Ο Δημήτρης ταξίδεψε στους ουρανούς,

Εχθές το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή ο Δημήτρης Ν. Πάνου, εχθές πήρε τον δρόμο για την τελευταία του κατοικία. Ένας καλός φίλος, ένας αγωνιστής της δημοκρατίας δεν βρίσκεται πια μαζί μας. Ο Δημήτρης μόχθησε σε όλη του τη ζωή για τα δικαιώματα των εργαζομένων, πάλεψε μέσα από τις τάξεις του συνδικαλιστικού κινήματος, για δικαιοσύνη, ισότητα και δημοκρατικούς θεσμούς. Ένθερμος πατριώτης, με την ανόθευτη σημασία του όρου, όχι πατριδοκάπηλος και υποκριτής, αδιαφόρησε για προσωπικά συμφέροντα και ιδιοτέλειες, έδωσε το «είναι» του για την προάσπιση κάθε πτυχής ελληνικού ιδεώδους.

Ο Δημήτρης εργάστηκε σκληρά μέσα από το εργατικό κίνημα της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος», συμμετείχε σε πολλές αποστολές για να στηρίξει τον απόδημο ελληνισμό σε κάθε γωνιά της γης, ίδρυσε το "Κέντρο Ερεύνης και Μελέτης Ελληνισμού" και συνεργάστηκε με πολλούς συλλόγους σε μια κοινή προσπάθεια κοινωνικών κατακτήσεων. Υπήρξε επικεφαλής της Ελλάσσονος μειοψηφίας και δημοτικός σύμβουλος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στην ιδιαίτερη πατρίδα του τον Πόρο, ενώ κατέβηκε με το ψηφοδέλτιο του Καζάκη ως υποψήφιος ευρωβουλευτής στις τελευταίες ευρωεκλογές.

Συνεργάστηκε, αρθρογραφώντας στην εφημερίδα "Καλαυρία" για πολλά χρόνια. Όλη του η ζωή, ένας ατέλειωτος αγώνας, αλλά ο Δημήτρης πάντα ξεκούραστος και χαμογελαστός. Αδιαφόρησε για θέσεις και εξουσία, παρότι οι σπουδές του (Πολιτικές επιστήμες και Νομική) του επέτρεπαν μια επιτυχημένη σταδιοδρομία. Ο Δημήτρης ήταν ταγμένος αγωνιστής!

Καλό σου ταξίδι Δημήτρη! Θα σε θυμόμαστε πάντα!

Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του και καλή μας φίλη Λιάνα, στα αδέλφια του και τους λοιπούς συγγενείς.

Pin It