Συνέντευξη τύπου για το 1ο Διεθνές Γεω-ηφαιστειολογικό Συνέδριο

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, στην έδρα της Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων σχετικά με το 1ο Διεθνές Γεω-ηφαιστειολογικό Συνέδριο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα Μέθανα από τις 10 έως τις 12 Ιουνίου 2016. Η συνέντευξη αυτή είχε πραγματικά ιδιαίτερη αξία για την περιοχή τής Τροιζηνίας, αφού τόσο το περιεχόμενό της όσο και οι θέσεις των ομιλητών εστίαζαν στην ανάπτυξη της περιοχής μέσω της αξιοποίησης σχετικών προγραμμάτων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Π. Χατζηπέρος, αλλά και ο δήμαρχος Τροιζηνίας -Μεθάνων κ. Κ. Καραγιάννης αναφέρθηκαν στις δυνατότητες ανάδειξης και προβολής όχι μόνο του ηφαιστείου των Μεθάνων, αλλά και όλο το φυσικό κάλλος τής ευρύτερης περιοχής τής Τροιζηνίας, ώστε να προκύψουν πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους της.

Ουσιαστική όσο εντυπωσιακή υπήρξε η παρέμβαση της Επικ. Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νομικού, που παρουσίασε το γεωηφαιστειολογικό χάρτη των Μεθάνων, δίνοντας λεπτομερείς πληροφορίες μέσα από το project που είχε ετοιμάσει.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Χατζηπέρος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τόνισε ότι δεν ανήκουν μόνο τα νησιά στην Π.Ε. Νήσων Αττικής, αλλά και η Τροιζηνία και τα Μέθανα. Συνεχάρη τον Δήμαρχο Τροιζηνίας-Μεθάνων, τους Αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πατουλιά Κωνσταντίνο για τις πρωτοβουλίες που παίρνουν για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής και βέβαια την αρμονική συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Επίσης δήλωσε ότι έχουν προγραμματιστεί, από την Περιφέρεια και τον Δήμο, και εκτελούνται ουσιαστικά έργα για την αναβάθμιση των υποδομών, οι οποίες είναι υποβαθμισμένες, και προβαίνουν σε ενέργειες προκειμένου να αξιοποιηθούν οι τεράστιες δυνατότητες της περιοχές που βρίσκονται «εν υπνώσει». Αυτές είναι ο ιαματικός τουρισμός, για τον οποίο απαιτείται επειγόντως η υπογραφή ΚΥΑ μεταξύ των Υπουργείων Υγείας και Τουρισμού, ο περιπατητικός τουρισμός με την ανάδειξη των μονοπατιών του Ηφαιστείου και του Θησέα και ο θαλάσσιος τουρισμός (γιώτινγκ, κρουαζιέρα και καταδυτικός τουρισμός).

Pin It