Συνεργασία της Π.Ε. Νήσων με την αναπτυξιακή εταιρεία Πάρνωνας

Μέσα στη χειρότερη οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που περνάει ο τόπος μας, η Π.Ε. Νήσων και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος σχεδιάζουν και οραματίζονται την ανάπτυξη των νησιών της Αττικής. Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων συνεκάλεσε σήμερα ευρεία σύσκεψη των νησιωτικών Δήμων της Αττικής και την Τροιζηνία με τον Γενικό Δ/ντη της διαδημοτικής αναπτυξιακής εταιρείας Πάρνωνας κ. Μαρίνο Μπερέτσο, με συμμετοχή εκπροσώπων της ΠΕΔΑ και υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Νήσων.

Στην εν λόγω σύσκεψη έγινε ευρεία ενημέρωση για τις δυνατότητες που προκύπτουν από την συνεργασία των Δήμων της Π.Ε. Νήσων με την συγκεκριμένη εταιρεία όμορων Δήμων της Ανατολικής Πελοποννήσου, αναφορικά με την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Οι Δήμαρχοι εξέφρασαν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια, η οποία μπορεί να αποδώσει απαραίτητα έργα και υποδομές, που μέχρι στιγμής δεν έχουν τους πόρους να υλοποιήσουν.

Πρώτη προτεραιότητα της συνεργασίας αυτής θα είναι η αξιοποίηση του προγράμματος LEADER, με έμφαση στη πρωτογενή παραγωγή, την γεωργία, την μεταποίηση, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις υποδομές μικρής κλίμακας, όπως θα καθοριστούν από τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια που θα προκύψουν από δημόσια διαβούλευση.

Ο κ. Χατζηπέρος δήλωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής στέκεται δίπλα στους Δήμους, προκειμένου να γίνει πλήθος αναπτυξιακών έργων που θα κάνουν την διαφορά στα νησιά μας. Τόνισε την ανάγκη της συνεργασίας, του προγραμματισμού και της οργάνωσης, που είναι απαραίτητα για την ευδοκίμηση της παραπάνω συνεργασίας. Εξέφρασε την πολιτική βούληση της Περιφέρειας Αττικής να μην αφήνει τα προγράμματα και τις ευκαιρίες ανάπτυξης να περνούν αναξιοποίητες. Τέλος, δήλωσε αισιόδοξος ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια θα αποδώσει πολύ σημαντικούς καρπούς στο άμεσο μέλλον.

Χαιρετίζουμε την προσπάθεια αυτή του Αντιπεριφερειάρχη, καθόσον αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα ότι δημόσιες συνεργασίες μπορούν να επιφέρουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα, χωρίς τη μεσολάβηση των επιτήδειων που λυμαίνονται τη χώρα. Δε μένει παρά να δούμε να καρποφορήσει η εν λόγω διαδημοτική συνεργασία.

Pin It