Τα σαράβαλα ιπτάμενα

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι των νησιών του Αργοσαρωνικού διαμαρτύρονται για τις τόσες ταλαιπωρίες που υφίστανται από τα σαράβαλα ιπτάμενα της γραμμής και ζητάνε την παρέμβαση της πολιτείας, αφού κάθε τόσο, όλο και δυσάρεστες εκπλήξεις δοκιμάζουν. Για αλλού προορίζονται και ... αλλού διανυκτερεύουν. Όπως η ιστοσελίδα έχει ξαναγράψει, η ρίζα του προβλήματος εντοπίζεται στην υποταγμένη πολιτική της κυβέρνησης που αρνείται να επιτρέψει στους εφοπλιστές να ανανεώσουν το στόλο τους με νέα πλοία, κι’ αυτό γιατί υπακούουν πειθήνια στο άτυπο «εμπάργκο» που επιβάλλει η Ε.Ε. προς τη Ρωσία, τη μόνη χώρα που παράγει ιπτάμενα ανοικτής θαλάσσης. Ακολουθεί το κείμενο διαμαρτυρίας κατοίκων των νησιών του Αργοσαρωνικού:

Με την παρούσα επιστολή μας θέλουμε να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας και τον προβληματισμό μας σχετικά με τις καθημερινές σχεδόν βλάβες των ιπτάμενων δελφινιών, όπως θα δείτε στα νέα του Λιμενικού, σχεδόν καθημερινά τα γερασμένα σαπιοκάραβα της Hellenic μάς ταλαιπωρούν αφάνταστα και δεν μας εξυπηρετούν, ώστε να φθάνουμε στον προορισμό μας στην προβλεπόμενη ώρα. Προχθές το με το δελφίνι 17, 141 ψυχές θαλασσοδαρθήκαμε λόγω βλάβης. Σήμερα, 11-1-2015, το ίδιο ιπτάμενο παρέμεινε χαλασμένο στο λιμάνι της Ύδρας χωρίς να μπορέσουμε να φθάσουμε στον προορισμό μας την προγραμματισμένη ώρα. Η ερώτησή μας προς τους υπεύθυνους του Υπουργείου –και σ’ αυτό θα θέλαμε απάντηση- είναι:

«Σε περίπτωση διακομιδής ασθενούς με επείγον περιστατικό τι θα είχε προκύψει; Μήπως με τις καθημερινές βλάβες ν’ αναμένουμε κάτι παρόμοιο με το «NORMAN ATLANTIC”; Ποιοι φέρουν την ευθύνη και δίνουν πιστοποιητικά αξιοπλοΐας στα «σκουρλέτα»; Γιατί δεν εφαρμόζεται η απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για την καθημερινή δρομολόγηση καταμαράν; Ποιοι την εμποδίζουν και γιατί; Ο Αργοσαρωνικός είναι εκτός του ελληνικού χάρτη και των κανόνων ασφαλούς αξιοπλοΐας;».

Pin It