Τα σεμινάρια των 25 € στην Ύδρα

Προσπαθούν μεκάθε τρόπο οι «κοινωνικά αποκλεισμένοι» κάτοικοι της Ύδρας να ζητήσουν συνθήκες ισονομίας, ίσες ευκαιρίες στη ζωή, να μπορούν να έχουν κι' αυτοί τα στοιχειώδη, τα καθημερινά. Προσπαθούν με διαμαρτυρίες και καταγγελίες να αποδείξουν ότι οι αρχές του νησιού κάθε άλλο παρά ανθρωπιστικά κινούνται. Αντίθετα, οι «εκλεκτοί», κάποιοι δικοί τους, στη ζούλα και με τεχνάσματα, με ευθεία καταπάτηση των νόμων, βολεύονται από το Δήμο που αφήνει το πόπολο να ακροβατεί καθημερινά μεταξύ ζωής και θανάτου. (Ωστόσο αυτό δε θα πρέπει να προξενεί απορία σε κανένα, αφού και με τους θανάτους οι παπάδες κερδισμένοι βγαίνουν! Τελετές, αλληλούια και η τσέπη φουσκώνει).

Ο Δήμος της Ύδρας, λοιπόν, αποφάσισε να κάνει κάποια σεμινάρια, αλλά οι συμμετέχοντες θα πρέπει να πληρώνουν 25 €. Έτσι, δικαιολογημένα οι Υδραίοι διαμαρτύρονται, εφόσον τα σεμινάρια αυτά θα μπορούσαν να προσφέρονται ελεύθερα προς κάθε ενδιαφερόμενο, ώστε να αποκτήσει αυτές τις γνώσεις που τον ενδιαφέρουν. Διαβάστε παρακάτω την επιστολή που έστειλαν προς το «Τρομακτικό»:

«Αγαπητό τρομακτικό,

Εμείς οι κάτοικοι της Ύδρας που προσπαθούμε να ζήσουμε με ψίχουλα θέλουμε να... ρωτήσουμε τον δήμαρχο της Ύδρας και τους εκπροσώπους του εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου και όποιους άλλους εμπλεκόμενους φορείς κάτι το οποίο μας απασχολεί αλλά και μας ενδιαφέρει . Στις 29-03-2015 θα διενεργηθεί από ειδικούς των Αθηνών ημερίδα για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και τον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή και όσοι λάβουν μέρος σε αυτό θα πάρουνε μεν πιστοποίηση αλλά θα πρέπει να πληρώσουν 25 ευρώ κατά άτομο . Και ρωτάμε γιατί να μην έχουμε δωρεάν πρόσβαση στην γνώση; Δεν υπάρχουν "εθελοντές" να διδάξουν; Υπάρχουν μόνο "εθελοντές" που κάλυψαν χωρίς προκήρυξη θέσεις στον δήμο;

Γιατί στην Αίγινα που θα διεξαχθεί στις 4 & 5 Απριλίου 2015 το ίδιο σεμινάριο και πιθανότατα περισσότερο εμπλουτισμένο παρέχεται δωρεάν; Μήπως πιστεύει ο δήμαρχος ότι σε αυτό το νησί της ανεργίας και της εξαθλίωσης υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να τα πληρώσουν τα 25 ευρώ; Η λόγω του νεαρού της ηλικίας του δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι ωφέλιμο και αναγκαίο για όλους τους συντοπίτες του; Εμείς όλοι οι κάτοικοι του ζητάμε όπως βρήκε "εθελοντές" και κάλυψε τόσες θέσεις στον δήμο να φροντίσει να βρει και "εθελοντές" ώστε όλοι όσοι ενδιαφέρονται να μπορούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα δωρεάν και ανα πάσα στιγμή εάν χρειαστούν οι συντοπίτες μας βοήθεια να μπορούμε να προσφέρουμε τις γνώσεις μας .

Με εκτίμηση και ευχαριστίες προς εσάς

Οι κάτοικοι της Ύδρας»

Pin It