Τιμητική πλακέτα στον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων

Κατά την τελετή απονομής επάθλων στους αθλητές του 3ου δρόμου τιμής Μαραθωνοσαλαμινομάχων από τον Τύμβο Μαραθώνα στην Πλ. Ηρώων της Σαλαμίνας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Δημαρχείο της πόλης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σαλαμίνια 2015», η Δήμαρχος Ισιδώρα Νάννου –Παπαθανασίου, περαν της απονομής μετάλλων προς τους αθλητές, απένειμε ένα ακόμη «μετάλλιο», μια τιμητική πλακέτα στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Νήσων Αττικής κ. Π. Χατζηπέρο για το ενδιαφέρον του για το νησί της Σαλαμίνας, την άψογη συνεργασία και την άμεση κινητοποίηση και «συμβολή του στην αποκατάσταση της ομαλότητας στο νησί μετά τα έντονα προβλήματα που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία». Επίσης ευχαρίστησε τους Δήμους ΑΘηναίων και Πειραιά για την συνδρομής τους σε βασικές ανάγκες του νησιού. Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε την Δήμαρχο και την διαβεβαίωσε ότι είναι καθήκον και υποχρέωση της Περιφέρειας η στήριξη των νησιών και της Τροιζηνίας, με έμφαση τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τις υποδομές και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Στον αντίποδα αυτής της άριστης συνεργασίας του Αντιπεριφερειάρχη με τη δήμαρχο του μεγαλύτερου νησιού του Σαρωνικού, στον Πόρο, την ιδιαίτερη πατρίδα του Αντιπεριφερειάρχη, τα πράγματα εξελίσσονται εντελώς διαφορετικά. Ο δήμαρχος του νησιού, ο κ. Δημητριάδης έχει να επιδείξει τα χειρότερα δείγματα συνεργασίας με την Αντιπεριφέρεια. Συγκεκριμένα, μεγάλη διαμάχη έχει προκύψει για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς στον Πόρο, όπως και η παράνομη χωματερή. Απ’ τη μεριά του ο Δήμαρχος αποποιείται των ευθυνών του για τη διαχείριση του θέματος, όπως και της χωματερής, ισχυριζόμενος ότι αυτό είναι στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας, κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος με εμπεριστατωμένη από ειδικούς επιστολή του βάζει τα πράγματα στη θέση τους και τον Δήμαρχο προ των ευθυνών του.

Η υπαναχώρηση του Δημάρχου σε καμία περίπτωση δεν αποκαθιστά τα πράγματα, ενώ εύλογη είναι η απορία όλων: τι κερδίζει ο Δήμαρχος, αλλά και το νησί, με αυτή του τη στάση και την κακή συνεργασία με την Περιφέρεια. Ο Αντιπεριφερειάρχης από την πρώτη στιγμή ανάλειψης των καθηκόντων του έδειξε στο έπακρον την επιθυμία του να συνεργαστεί και να βοηθήσει σε όλα τα θέματα που αφορούν την Περιφέρειά του.

Pin It