Του Πόρου το «κάγκελο»

Απαράδεκτη και απογοητευτική για μια ακόμα φορά η κατάσταση στο πορθμείο Πόρου – Γαλατά. Οι ουρές ατελείωτες, έφθαναν μέχρι τη Γέφυρα του Μητσιόπουλου, ενώ τα Ferry boats ήταν αραγμένα (όπως και οι πλοιοκτήτες τους)! Άνθρωποι εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους και ταλαιπωρημένοι από το ταξίδι, υποβλήθηκαν σε ένα μεγάλο καψόνι, γιατί; Γιατί ήθελαν να επισκεφτούν τον Πόρο, ήταν φίλοι τού Πόρου και Ποριώτες τού Λεκανοπεδίου Αττικής, που θέλησαν να περάσουν το τριήμερο στο νησί, να σφήσουν χρήματα... Είχαμε και στο παρελθόν παρόμοιες καταστάσεις, αλλά αυτή τη φορά το φαινόμενο ήταν κωμικοτραγικό. Φαίνεται ότι οι δήμαρχοι σαν υποψήφιοι είναι γίγαντες, αλλά μόλις καθίσουν στο θρόνο φαίνεται το πραγματικό τους ύψος.

Ο κ. Σπυρίδων Σ. έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χθες Πρωτομαγιά για ακόμη μία φορά γίναμε δέκτες παραπόνων για την καθυστέρηση των επισκεπτών που ήθελαν να έρθουν στο νησί μας με αυτοκίνητο μέσω του Πορθμείου Πόρου-Γαλατά.

Διαβάσαμε επίσης την δικαιολογία που δημοσίευσε με Δελτίο Τύπου ο Δήμαρχος Πόρου κος Ιωάννης Δημητριάδης και επίσης ενημερωθήκαμε από το ΥΕΝ, από το Λιμεναρχείο Πόρου και από την πλοιοκτήτρια εταιρία που εκτελούσε δρομολόγια από το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι.

Τα γεγονότα με αντικειμενικότητα έχουν ως εξής:

1) Η νομοθεσία που διέπει την δρομολόγηση των FERRY ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΡΧΗ (ΥΕΝ Η ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ) να επιβάλλει δρομολόγηση άλλου πλοίου σε διαφορετική εταιρία χωρίς αυτό να το αποδεχθεί η εταιρία που έχει οριστεί να εκτελεί τα δρομολόγια από το Συμβούλιο Θαλάσσιων Συγκοινωνιών.

2) Το δεύτερο ferry της εταιρίας που εκτελούσε τα πρωινά δρομολόγια , δεν μπορούσε να ενεργοποιηθεί, διότι είχε δηλωθεί σε ΕΤΗΣΙΑ ΑΚΙΝΗΣΙΑ (και ΟΧΙ ημερήσια όπως εγγράφως υποστηρίζει ο Δήμαρχος Πόρου) και άρα δεν είχε πλήρωμα και ΔΕΝ είχε το δικαίωμα να τεθεί σε λειτουργία ακόμα και σε έκτακτη ανάγκη.

Με δεδομένο λοιπόν ότι :

Α) Η νομοθεσία ήταν πάντα η ίδια,

Β) Η ΕΤΗΣΙΑ ακινησία του ferry ΚΥΡΙΑΚΗ προϋπήρχε και ήταν γνωστή,

Γ) Οι σχέσεις των δύο κοινοπραξιών (δυστυχώς ως γνωστό) δεν είναι οι καλύτερες,

Ο δήμαρχος Πόρου θα έπρεπε να είχε συγκαλέσει εγκαίρως σύσκεψη των πλοιοκτητριών κοινοπραξιών και να πείσει τους συμπολίτες μας πλοιοκτήτες να εκτελέσουν τα δρομολόγια που ήταν αναγκαία να πραγματοποιηθούν εν όψει της Πρωτομαγιάς και της έναρξης της γιορτής σκαφών.

Όμως βέβαια, ουδέποτε συγκάλεσε τέτοια σύσκεψη, ούτε τώρα ούτε στο παρελθόν, για να αντιμετωπιστούν ανάλογες ανάγκες (π.χ. τις ημέρες των επισκεπτηρίων των νεοσυλλέκτων στο ΚΕ ΠΟΡΟΣ).

Οι επίσημες συγνώμες με αποποίηση ευθυνών και η προσπάθεια μεταφοράς αυτών εξ ολοκλήρου σε άλλες Αρχές, αλλά και η προς τούτο επικοινωνιακή πολιτική , αναδεικνύουν την ανεύθυνη αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού θέματος που έχει σχέση με την φήμη και την οικονομία του νησιού και βέβαια δεν ενδιαφέρουν καθόλου εκείνους τους πολίτες που υπέστησαν ταλαιπωρία.

Ελπίζουμε ότι οι απόψεις μας αυτές, τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να διατυπώσουμε δημόσια, να υιοθετηθούν από τον Δήμαρχο και την πλειοψηφία ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα κατά την αναχώρηση των επισκεπτών αλλά και γενικότερα στο μέλλον».

ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Pin It