Το έργο αφαλάτωσης στο Αγκίστρι

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αγκιστρίου Γιάννη Αθανασίου, επισκέφθηκε το εργοτάξιο του έργου των δύο μονάδων αφαλάτωσης στο Αγκίστρι, το οποίο προχωράει κανονικά, αφού ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και βρίσκεται στο στάδιο των οριστικών tests λειτουργίας.

Η προμήθεια των δύο φορητών μονάδων αφαλάτωσης από το Δήμο Αγκιστρίου, έγινε με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού και χρηματοδότηση από τον άξονα «αειφόρος ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής», με προϋπολογισμό 1.150.000 ευρώ και αφορά στην πλήρη κατασκευή και παράδοση σε λειτουργία δύο μονάδων αφαλάτωσης πόσιμου νερού, δυναμικότητας 1.200 κυβικών ημερησίως, με τη μέθοδο αντίστροφης όσμωσης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η χρηματοδότηση και λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης στο Αγκίστρι, ήταν βασική προτεραιότητα του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού και δείχνει την απόφασή μας για επίλυση του προβλήματος επάρκειας και ποιότητας νερού στα νησιά μας. Μέσα από την εξαιρετική συνεργασία μας με το δήμαρχο Αγκιστρίου Γιάννη Αθανασίου, η κατασκευή των μονάδων αφαλάτωσης, λύνει το χρόνιο πρόβλημα του νησιού που πλέον μπορεί να εξυπηρετείται αυτόνομα, χωρίς την ανάγκη μεταφοράς νερού που κοστίζει διπλάσια. Είμαστε χαρούμενοι γιατί με το ουσιαστικό αυτό έργο υποδομής αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής και αποδεικνύουμε στην πράξη ότι ο λόγος μας έχει αντίκρισμα αλήθειας, αφού υλοποιούμε έργα που απαντούν στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών με το βλέμμα στραμμένο στο περιεχόμενο και όχι στη βιτρίνα».

Ο Δήμαρχος Αγκιστρίου Γιάννης Αθανασίου, δήλωσε τα εξής:

«Μέσα από μια εξαιρετική συνεργασία της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, κάνουμε πραγματικότητα ένα όνειρο δεκαετιών: Το Αγκίστρι αποκτά αυτονομία με επάρκεια και ποιότητα νερού. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό για την στήριξή και την αμέριστη συμπαράστασή του και τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων για την καθημερινή συνεργασία μας, μέσα από την οποία το Αγκίστρι πάει μπροστά».

Pin It