Φτωχότερος ο Πόρος, έφυγε ο Γιώργος Αθανασίου

Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Αθανασίου. Η εξώδιος ακολουθία εψάλη στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Γεωργίου Πόρου, την Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018. Ο αξιαγάπητος φίλος όλων των Ποριωτών υπέκυψε στην επάρατη νόσο μετά από μακροχρόνια πάλη. Φτωχότερος ο Πόρος, αφού ένας άνθρωπος που έσκυψε πάνω από την ιστορία του, που αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος τής ζωής του ερευνώντας τις ιστορικές ρίζες τού τόπου του, δεν είναι πλέον μαζί μας.

Ο Γιώργος Αθανασίου συμμετείχε ενεργά σε κάθε τι που σχετιζόταν με τον πολιτισμό, ενώ ο ίδιος ηγείτο στη διοργάνωση εκδηλώσεων και συνεδρίων. Υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Πόρου, ενεργό και δραστήριο μέλος τού Συνδέσμου Τροιζηνίων και ιδρυτικό μέλος και διευθύνων τής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πόρου. Άφησε αξιόλογο συγγραφικό έργο, ενώ δεν πρόλαβε να δεχτεί την τιμητική πλακέτα εκ μέρους τού Δημάρχου και το δίπλωμα εκ μέρους τού Συλλόγου Φίλων τού Μουσείου, που τοποθετήθηκαν με ευλάβεια στο σκήνωμά του.

Ο Γιώργος Αθανασίου μεταξύ άλλων υπήρξε και αρθρογράφος στην εφημερίδα «Καλαυρία». Μέχρι και στο φύλλο τού Σεπτεμβρίου 2018 συνέχιζε να γράφει ακόμα και μέσα από το νοσοκομείο. Από όλους εμάς «Καλό σου ταξείδι Γιώργο!»

Pin It