32 χρόνια του Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Εις μνήμην Μάκη Γκρίτζαλη «ΠΟΡΟΣ 2016»

Δύο μέρες απομένουν για την εκκίνηση του 32ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα «ΠΟΡΟΣ 2016, εις μνήμη Μάκη Γκρίτζαλη», που διοργανώνει ο Ν.Ο.Τ.Κ. από 1 έως 3 Απριλίου 2016.

Ο αγώνας διοργανώνεται επί 32 συνεχή χρόνια από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Τζιτζιφιών Καλλιθέας και σηματοδοτεί την έναρξη του αγωνιστικού προγράμματος Ανοικτής θάλασσας του ομίλου.

Ο αγώνας έχει προκηρυχθεί γιακαταμετρημένα σκάφη ORCi, ORC Club, ORC Club no spinnaker και IRC, προσμετράται στο ranking list της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Δεκάδες ιστιοπλοϊκά σκάφη με τα πληρώματα τους θα πλεύσουν με τα χρώματα των πανιών τους τη θάλασσα του Αργοσαρωνικού κόλπου, ενώ στο γραφικό νησί του Πόρου οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κουλτούρα και την παραδοσιακή φιλοξενία της περιοχής.

Τα σκάφη που θα φτάνουν στον Πόρο θα έχουν την δυνατότητα να δέσουν στο χώρο νότια της πλωτήςπροβλήτας, η οποία παραχωρείται από το Λιμενικό Ταμείο Πόρου για αποκλειστική χρήση των αγωνιζόμενων, δεδομένου ότι η πρόσδεση στην πλωτή προβλήτα δεν επιτρέπεται λόγω ζημιών που αυτή υπέστη από το μπουρίνι της 25ης Μαρτίου 2016. Ο χώρος πρόσδεσης διαθέτει ρεύμα και νερό και τα σκάφη του αγώνα θα έχουν ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση. Ορισμένα καταστήματα εστίασης του Πόρου, θα προσφέρουν εκπτώσεις 10% στους συμμετέχοντες στον αγώνα.

Ο Ν.Ο.Τ.Κ., ο Δήμος Πόρου και ο Εμπορικός – Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρουθα υποδεχθούν όλους τους συμμετέχοντες αθλητές στην τελετή απονομής της πρώτης ιστιοδρομίας το Σάββατο 2 Απριλίου στις 20:00 στο κτίριο Συγγρού. Τοπικοί μεζέδες, ποριώτικο κρασί και μπύρα «Μύθος» θα «ντύσουν» την βραδιά γιορτή του αγώνα.

Οι αθλητές το βράδυ του Σαββάτου μετά την τελετή απονομής θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στο πάρτυ που διοργανώνει για τον Αγώνα το bar «Passagio» με κερασμένη την πρώτη μπύρα «ΜΥΘΟΣ».

Pin It